Читај ми!

Словенија одговара Хрватској: Oграда не прејудицира границу

Министарство спољних послова Словеније одговорило је на ноту Загреба због постављања жичане ограде, наводећи да она не прејудицира границу између две државе и да служи само за преусмеравање миграната на редовне граничне прелазе.

Словеначки министар иностраних послова Карл Ерјавец је, након данашње седнице владе, рекао да се у одговору Хрватској веома исцрпно објашњава да граничну линију тек треба да дефинише арбитражни суд и да је свака збрка поводом тога потпуно непотребна, преноси СТА.

"Ми, такође, јасно истичемо да су техничке препреке предвиђене како би се спречила дисперзија миграната и обезбедио њихов улаз на одређеним пунктовима где је њихова безбедност загарантована", рекао је Ерјавец.

У Словенију је данас ушло више од хиљаду нових миграната.

Аустрија је саопштила да ће на својој граници са Словенијом такође поставити ограду у дужини од око два километра код Шентиља.

Ограда неће бити од бодљикаве, него од обичне жице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи