Читај ми!

Осијек, држављани Србије под истрагом због ратног злочина

Осјечко Жупанијско државно тужилаштво покренуло је истрагу против двојице држављана Србије, недоступних хрватским правосудним органима, због сумње да су починили ратни злочин као заповедници војне полиције бивше ЈНА на територији Вуковара и шире 1991.

Мушкарци стари 53 и 48 година били су задужени за обезбеђење простора у којем су се налазили заробљени бранитељи и цивили, као и за њихов транспорт на територију Србије.

Истрага против њих је покренута због сумње да нису предузели ништа како би спречили злостављања и убијања, нити су казнили починиоце, наводи Хина.

Двојица српских држављана терете се због кривичног дела ратни злочина против цивилног становништва и против ратних заробљеника, налазе се на подручју Србије и тренутно нису доступни државним органима Хрватске, па ће истражном судији бити предложено одређивање истражног затвора, а затим и наложено издавање потернице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи