Скандал у хрватској дипломатији

Хрватски почасни конзул у Швајцарској Валдо Бернаскони оптужен за сексуално напаствовање дванаестогодишње девојчице, јавља хрватска телевизија. За наводно сексуално насиље сазнало се из дневника девојчице која је извршила самоубиство.

Хрватска телевизија је јавила да је хрватски почасни конзул у Швајцарској Валдо Бернаскони оптужен за кршење начела медицинске професије, односно погрешну примену медицинске професије и сексуално напаствовање дванаестогодишње пацијенткиње.

Министарство спољних послова и европских интеграција Хрватске тренутно чека исход истраге и судског поступка.

Уколико се покаже да су оптужбе истините, Министарство ће предузети све мере, међу којима је и разрешење дужности почасног конзула, истиче ХРТ.

Бернаскони је известио Министарство и хрватску амбасаду у Швајцарској да је тужитилаштво италијанске покрајине Комо, покренуло истражни поступак против њега и његових сарадника, и да се истрага односи искључиво на наводе о "превари у погледу протокола лечења прехрамбених поремећаја и научне потврде ефикасности тог протокола".

"Будите уверени да нико неће бити заштићен па ни господин Валдо, који обавља посао почасног конзула пуних 18 година", рекао је портпарол Министарства спољних послова Марио Драгун.

За наводно сексуално насиље сазнало се из дневника пацијенткиње која је извршила самоубиство.

Осим Бернасконија оптужена су још четворица лекара. Да је реч о озбиљним оптужбама, сведочи и одлука италијанских власти у Фиренци које су Бернасконију укинуле дозволу за рад.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи