Читај ми!

Иво Јосиповић основао нову странку

Бивши председник Хрватске Иво Јосиповић основао је странку левог центра, под називом "Напред Хрватска-прогресивни савез". Jосиповић изабран за лидера странке.

На оснивању странке придружили су му се први потпредседник хрватске владе Радимир Чачић, бивша хрватска премијерка Јадранка Косор, најближи сарадници и још око 300 људи, док из СДП-а и ХНС-а нема представника, пренео је хрватски портал Index.hr.

"Наша је дужност да победимо беду и да не допустимо да се уставни поредак руши на цести. Наша је дужност да обезбедимо мир, ред и стабилност и да се људи када прелазе пут не боје да ће поред њих експлодирати плинска боца", рекао је Иво Јосиповић на оснивачкој скупштини у Загребу пред око 300 гостију, пренела је Бета.

Јосиповић је поручио да је време да се престане бавити усташама и партизанима.

"Доста је било питања 'где су ти отац или деда били 1941, 1971. и где си био 1991. Важно је где ћемо бити 2021. Не допустимо да будемо на зачељу колоне успешних и модерних земаља", поручио је Јосиповић и додао да ће странка афирмисати класичне идеје левице попут грађанских и мањинских права.

Бивши председник очекује да ће на предстојећим парлментарним изборима странка остварити добар резултат.

Странка "Напред Хрватска-прогресивни савез" одмах постаје парламентарна с обзиром на то да је један од оснивача посланик с листе Социјалдемократске партије Јосип Крегар.

Крегар је рекао да нису крадљивци мандата и да је договор да мандате одраде коректно за листу с које су изабрани или да мандат врате.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи