Заев: Сумње око пресуда за Смиљковско језеро

Постоје сумње око исхода процеса шесторици Албанаца који су осуђени на доживотне робије за петоструко убиство код Смиљковској језера 2012. године, рекао је лидер македонске опозиције Зоран Заев. Раније данас, немачки Цајт је објавио изјаву Заева у којој се наводи да су осуђени невини људи.

Постоје сумње у процес који је вођен против Албанаца осуђених за петоструко убиство, рекао је Заев нопвинарима у Скопљу.

Раније данас, Дојче веле је пренео писање Цајта да шесторица Албанаца неоправдано леже у затвору, наглашавајући да страхује да би објављивање истине могло да проузрокује немире међу Албанцима у Македонији.

Македонски медији најавили су да би Заев током дана могао да објави снимке прислушкиваних телефонских разговора о случају Смиљковско језеро, али се то није догодило.

"Можда буде и жртава. Због тога сада водимо интензивне разговоре са албанском заједницом како би спречили такву реакцију", рекао је Заев.

Пре тачно годину дана, Кривични суд у Скопљу осудио је шест особа на доживотни затвор због петоструког убиства код Смиљковског језера. Један оптужени у случају "Монструм" ослобођен је кривице.

У априлу 2012. године, код Смиљковској језера убијена су четири младића старости од 18 година до 21 годину из насеља Радишани, као и рибар који је туда пролазио.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи