На суђењу Блажићу сведочила рањена девојка из Дубоне

У Специјалном суду у Београду у наставку суђења Урошу Блажићу, оптуженом за масовно убиство код Младеновца и Смедерева, сведочила Андријана Митровић, која је рањена тог 4. маја у Дубони.

Андријана Митровић је навела да је тада Урош Блажић стао аутомобилом код дворишта, те да му је тад неко од њених пријатеља рекао: "Чекај, шта радиш", али је Блажић, према њеним речима, тада запуцао на њих.

Додала је да је осетила да је погођена и да је тад пала и правила се мртва, као и да се после тога више ничега не сећа. Прво чега се сећа, како је навела, јесте да се буди у амбулантним колима.

На питање тужиоца да ли се сећа да се Блажић враћао да би поново пуцао у њене пријатеље, Митровићева мисли да јесте пуцао у њену другарицу која је вриштала, као и да је и њу још једном погодио у леђа.

Оштећени Милосав Тодоровић је ставио примедбу на рад судије, тврдећи да је "много блага", и примедбу на адвоката Уроша Блажића.

У наставку суђења испитан је Драган Гавриловић, отац Блажићеве мајке, односно деда Уроша Блажића.

Он је навео да ништа не зна о оружју које је пронађено у кући Блажића, као и да никад није причао са Урошем Блажићем и Радишом Блажићем о оружју.

Након злочина Урош Блажић је отишао у Крагујевац и сакрио се у објекту који је у власништву ујака.

Урош Блажић је, према речима сведока, последњи пут био код њих у Крагујевцу пре три године, а на питање зашто се сакрио баш у њиховој кући, односно кокошињцу, сведок је одговорио да не зна.

Гавриловић је на питање какви су односи били у породици Блажић, нагласио да су били идеални и да ништа није указивало на проблеме.

Блажићева ујна Милунка Гавриловић такође рекла да не зна да ли су они имали неке породичне проблеме, као и да се после злочина чула телефоном са Биљаном Блажић.

Како тврди сведок, Биљана Блажић је рекла да је оружје купио Урош Блажић, да она и његов отац нису знали за то.

Блажић је оптужен да је у селима Мало Орашје и Дубона убио девет и ранио 12 особа, док је његов отац Радиша Блажић оптужен за оружје којим је почињен злочин и које је пронађено у кући.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи