Котор, осујећен обрачун нарко-картела?

Ухапшене две особе у Котору због сумње да су планирале ликвидацију будванског контроверзног бизнисмена, који је већ дуже на полицијском списку особа из криминалног миљеа, пише "Побједа". Наводи да је један од њих из Црне Горе, док је друга особа страни држављанин - из земље окружења.

Ухапшени ће бити приведени вишем државном тужиоцу који ће се изјаснити о њиховом задржавању, а према писању подгоричког дневника осумњичени су били под интензивном оперативном обрадом неколико последњих дана, наводи Танјуг.

Акција, која је изведена током ноћи између понедељка и уторка, уследила је након што су из црногорске полиције проценили да је извесна опасност од извођења плана ликвидације.

Према доступним информацијама, ефикасном акцијом црногорске полиције, уз координацију са црногорским тужилаштвом, спречен је наставак обрачуна чланова два нарко-клана са подручја Будве и Котора.

Касно синоћ полиција је претресла станове и локације за које се основано сумња да су их користили осумњичени и приликом једног претреса су пронађена два фалсификована пасоша, за које се сумња да су осумњичени планирали да их искористе након злочина.

Прелиминарни резултати истраге иницирају да су осумњичени оформили групу од више чланова, због чега постоји сумња да ће уследити нова хапшења.

Према сазнањима Побједе, полиција сумња да се ради о међународном обрачуну нарко-картела који је почео још у Валенсији 2014. године, када је нестала велика количина кокаина.

Тада су почеле и међусобне оптужбе и сурова разрачунавања до тада удружених криминалних гангова са подручја бивше Југославије, али и држава чланица Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи