Бакир Изетбеговић изабран за новог председника СДА

За новог председника Странке демократске акције на шестом конгресу странке у Сарајеву изабран је досадашњи заменик председника Бакир Изетбеговић.

Осим Изетбеговића, за позиције председника су се кандидовали Ирфан Ајановић и Шемсудин Мехмедовић, преноси Бета.

Бакир Изетбеговић, иначе син оснивача те странке Алије Изетбеговића, добио је 590 гласова делегата, Шемсудин Мехмедовић 159 гласова, а Ирфан Ајановић четири гласа присутних делегата.

Изетбеговић је након проглашења рекао да су циљеви те странке данас скоро исти као и у време оснивања СДА, пре 25 година, а то су "борба за равноправност и достојанство Бошњака у добро уређеној држави".

Нагласио је да је акутни проблем ривалство међу бошњачким лидерима које се претворило у сурови политички и медијски рат.

"Поједини лидери су постали терет и генератор кризе умањујући једни другима кредибилитет и шансе да се убрзано решавају проблеми. Радићу на томе да Бошњаци обуставе међусобне сукобе. Потребан нам је престанак сукоба и унутарбошњачко поверење", рекао је Изетбеговић.

Истакао је да је питање верске радикализације постало "крупно верско и безбедносно питање" и да ће "Бошњаци морати да бране и веру од радикалног екстремизма".

"СДА је стала на страну оних снага који се боре против екстремизма", поручио је Изетбеговић.

Он је трећи председник од оснивања те странке, након Алије Изетбеговића и Сулејмана Тихића.

СДА је највећа бошњачка партија у БиХ која је основана 1990. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи