Македонија, без закључака на трећем састанку лидера партија

Трећи сусрет лидера четири највеће македонске партије, ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ, СДСМ-а и ДПА, завршен је у Скопљу без конкретних закључака.

Македонски медији су пренели да су лидери ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и опозионог СДСМ-а Зоран Заев информисали Алија Ахметија (ДУИ) и Мендуха Тачија (ДПА) о преговорима које су они имали са представницима ЕУ у Стразбуру прошле седмице, пренео је Танјуг.

Данашњи сусрет је завршен а да оквири преговора о превазилажењу вишемесечне политичке кризе у Македонији, највеће од њене независности, нису договорени.

После вишечасовног сусрета иза затворених врата, Груевски, Ахмети и Тачи нису давали изјаве.

Заев је новинарима рекао да очекује да је наставак преговора договорен за почетак наредне седмице.

У међувремену, Заев је најавио да ће наставити да објављује "медијске бомбе" у оквиру пројекта "Истина о Македонији" који, како тврди, говоре о умешаности актуелне власти у корупцију и криминал.

Нове "медијске бомбе", најавио је Заев, биће представљене испред зграде владе где активисти СДСМ-а и представници удружења грађана кампују од 17. маја, када је одржан велики антивладин митинг на којем је тражено да Груевски поднесе оставку.

Истовремено, испред зграде Собрања кампују присталице Груевског који су ту од 18. маја, када је одржан велики митинг подршке премијеру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи