Мектић: Тероризам постаје проблем у БиХ

Имамо идеологију која подстрекава и финансира тероризам, али не можемо дозволити да шака криминалаца угрожава безбедност грађана у БиХ, каже министар безебдности Драгам Мектић.

Министар безбедности Босне и Херцеговине Драган Мектић рекао је да тероризам постаје проблем у БиХ, да се то мора признати и наћи одговор за борбу против њега, преноси Танјуг.

"Имамо идеологију која прихвата, подржава, подстрекава и финансира тероризам и не можемо дозволити да једна шака превараната, криминалаца па и терориста угрожава безбедност грађана у БиХ", рекао је Мектић новинарима у Бањалуци после састанка с министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем, пренела је Фена.

На састанку је било речи о ударној групи за борбу против тероризма која ће ускоро бити активирана.

Та група ће заједно с тужиоцима водити свакодневну борбу против тероризма, најавио је Мектић истакавши да се у БиХ морају понудити решења за дуготрајну "дерадикализацију" и да је потребна државна стратегија која би се бавила превенцијом тероризма.

Министар је указао на значај локалних и верских заједница у тој борби, нагласивши да се морају ефикасније процесуирати кривична дела подстрекивања на тероризам и решити проблем држављана БиХ, повратника са страних ратишта, првенствено у Сирији и Ираку.

"Злочин у Зворнику на неки начин има везе с особом која је била на ратишту у Сирији, али видећемо шта ће истрага показати", напоменуо је Мектић.

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач потврдио је да је на састанку разговарано о успостављању и функционисању ударне и оперативне групе за борбу против тероризма.

Вероватно ће ускоро бити одржан још један састанак представника безбедносних структура БиХ, најавио је он.

Како је додао, том приликом биће речи о подизању на највиши могући ниво рада ударне групе за борбу против тероризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи