Лекар затворен због еутаназије покушао самоубиство

Словеначки лекар оптужен за примену еутаназије над својим пацијената, којем је одређен једномесечни притвор, пребачен је у болницу након што је у затвору покушао самоубиство.

Неуролог Иван Радан ухапшен је у понедељак због сумње да је мешавином калијума и морфијума усмртио седам својих пацијената, што је оквалификовано као убиство, преноси Танјуг.

Суспендован је с посла у Универзитетском клиничком центру у јануару, одмах након што су се појавиле прве сумње, а прети му и одузимање лекарске лиценце, јављају словеначки медији.

Лекаров адвокат је, преноси Хина, јуче изјавио да ће се жалити на одлуку о продужењу притвора, јер нема опасности да ће Радан поновити оно што му се ставља на терет будући да више не ради у струци, нити може да утиче на сведоке на клиници на којој је раније био запослен.

Поједини локални медији, који се позивају на неслужбене изворе у истрази, наводе да је Радан зависник од лекова за смирење које је давао и еутаназираним пацијентима, као и да постоје сумње да му је помагало и неколико медицинских сестара.

Адвокат је поручио да ће Радан на суду доказати да није крив и да је деловао према начелима лекарске струке.

Еутаназија је убиство из милосрђа којим се неизлечивим болесницима пружа могућност да ставе тачку на своје мучење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи