Читај ми!

Црна Гора, билборд захвалности Русији у Бару

Билборд с поруком захвалности Русији на руском језику и потписом организације "Не у НАТО, не у рат" постављен је у црногорском граду Бару.

На билборду уз илустрацију пише: "Хвала вам што постојимо", преноси Бета.

Илустрацијама се сугерише порука да је руски војник "згазио" Немачку у Другом светском рату, да ће "згазити" НАТО, као и да од Русије зависи судбина државе.

Порукама на билборду се, на руском језику, честита Дан победе, а цео контекст билборда је усмерен против чланства Црне Горе у НАТО-у.

На плакату је и георгијевска лента, традиционално руско знамење које се носи сваког 9. маја и руски војник у стројевом кораку, а испод његових ногу су нацистичке заставе и амблеми НАТО-а.

Председник Мировног покрета Гојко Раичевић изјавио је да је то "само једна од планираних активности" поводом обележавања 70-годишњице победе над фашизмом, чија је централна свечаност 9. маја у Москви.

"Руски војник је симбол мира који је владао Европом све до агресије НАТО-а на Републику Српску и СР Југославију. У нади да ће победити разум и да ће светом завладати мир, ово је и подсећање како су прошли нацисти и упозорење како би прошли неонацисти и наш скромни поклон суграђанима руске националности и знак захвалности ослободиоцима", рекао је Раичевић.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи