Влада РС позива на мир и толеранцију

Влада Републике Српске осудила је на ноћашњој седници у Бањалуци терористички акт који се догодио у Зворнику, а премијерка Жељка Цвијановић позвала је све грађане и институције на мир и толерацију, као и уздржавање од језика мржње, посебно на друштвеним мрежама.

Представници Владе РС поручили су да је безбедносна ситуација у РС, после напада у Зворнику, под контролом и да ће наредних дана сагледати капацитете полиције у глобалној борби против тероризма у држави, јављају медији у БиХ, преноси Танјуг.

"На све начине ћемо одговорити на ову и сличне пријетње", рекла је Цвијановићева.

На конференцији за новинаре после седнице, Цвијановићева рекла и да Влада позива на потпуну сарадњу свих институција и грађана с истражyним органима, како би се што пре утврдило да ли је у питању појединачни или организовани терористички акт.

"Важно је да се у будућности бавимо питањима да ли постоји политичка или нека друга подршка, ако у БиХ имамо одређене екстремне ситуације попут ове у Зворнику коју су окарактерисали као терористички напад, знајући да живимо под одређеним претњама које јесу глобалног карактера, а сигурно суочени с неким стварима које су везане за нашу недавну прошлост и страдања које смо имали у БиХ", истакла је Цвијановићева, преноси Фена.

Председник РС, Милорад Додик, који је присуствовао седници, демантовао је да је Влада добила комплетну информацију о могућем терористичком нападу у БиХ.

"То је била уопштена информација да је могућ терористички напад негде на подручју БиХ, али је речено да немају појма где. Тако су нам пренеле обавјештајне структуре и та информација није била употребљива" рекао је Додик.

Додик је у излагању наговестио да би РС могла да формира своју обавештајну агенцију, јер на то по Уставу БиХ има право.

Влада је подржала Додикову иницијативу да за данас сазове састанак с представницима РС у органима власти БиХ и званичницима РС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи