Ауто-превозници из РС блокирају граничне прелазе

Међународни превозници из Републике Српске не прихватају одлуку Савета министара БиХ којом им је остављен рок до 15. априла да поднесу захтеве за издавање нових лиценци за обављање међународног транспорта и наставиће да блокирају граничне прелазе и царинске терминале.

Председник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт РС Никола Грбић рекао је да ће блокада граничних прелаза бити настављена све док не буду испуњени њихови захтеви, односно да буде укинут постојећи правилник о издавању лиценци, као и да се те лиценце издају посредством ентитетског Министарства саобраћаја и веза.

"Ми не одустајемо од наших захтева и наставићемо с блокадом граничних прелаза и царинских терминала све док правилник о лиценцирању не буде измењен и сви наши захтеви усвојени", рекао је Грбић новинарима, преноси Бета.

Ауто-превозници из Републике Српске данас у подне блокирали су више државних граничних прелаза.

Они су блокирали само теретни саобраћај преко граничних прелаза, али не и саобраћај аутобуса и путничких аутомобила.

Осим измене правилника о издавању лиценци за међународни транспорт, аутопревозници из РС траже од Министарства транспорта и комуникација БиХ да се законски регулише да камиони превозника улазе у капитал фирме, односно да се укине депосит од девет хиљада евра по једном возилу и по пет хиљада евра за свако наредно возило.

Још захтевају да се укине школа за обуку возача у Широком Бријегу, јер од тога, како су навели, има користи неко из ресорног државног министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи