Јосиповић: Сукоб у СДП не сме бити државни

Хрватски председник Иво Јосиповић изјавио је да се сукоби унутар владајуће СДП морају рашчистити унутар те странке, али и нагласио да је провера оптужби које је на рачун премијера Зорана Милановића изнео бивши министар финансија Славко Линић питање веродостојности државе.

"Не сме се догодити да тај сукоб утиче на државу и њено функционисање", рекао је Јосиповић новинарима после пријема поводом Дана Хрватског сабора, преноси Хина.

Јосиповић је рекао да је од Сигурносно-обавештајне агенције (СОА) већ тражио да провери Линићеве тврдње да је Милановић злоупотребио службе за обрачун с њиме и најавио да ће затражити све провере које може по Уставу и закону и о свему известити јавност, преноси Бета.

"Оптужбе су озбиљне и провера онога што се догодило је заиста питање веродостојности државе", рекао је Јосиповић.

Председник је потврдио да је јутрос разговарао с премијером Милановићем и да му је рекао да је нужно да се оптужбе рашчисте на потпуно веродостојан, транспарентан и јасан начин.

"Јавности поручујем да јамчим да ће се истина дознати, била оваква или онаква, да ће држава у овом сегменту за који сам ја одговоран заједно с премијером, функционисати законито и у складу с Уставом", рекао је Јосиповић.

Упитан како ће се афера одразити на односе у СДП-у и да ли је могућ распад странке, Јосиповић је казао да не жели да улази у унутарстраначке односе.

"У страначке односе нећу улазити, као што нисам улазио ни када су били у ХДЗ-у. То је ствар странака, али понављам, унутарстраначки односи не смеју имати утицај на функционисање државе", рекао је Јосиповић.

На питање би ли требало расписати ванредне парламентарне изборе, одговорио је да је расписивање избора ствар односа у парламенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи