Читај ми!

Линић оптужује Милановића за издају

Смењени хрватски министар финансија Славко Линић изнео је низ оптужби против хрватског премијера Зорана Милановића, укључујући и ону за издају државних интереса. Бивши министар тврди да је премијер, на штету државе, протежирао своју породицу, пријатеље и одређене кругове. Премијер негира оптужбе.

Конференција најављена као обрачун са премијером, претворила се, оцењују у Загребу, у експозе бившег министра. Славко Линић оптужује премијера за нерегуларности у случајевима фирми "Ина", "Мали бисквити", "Спачва". Тврди да Милановић штити директорку Пореске управе због махинација са фирмама премијеровог брата. Дан раније, у медијима се појавила оптужба да је премијерова снаја добила кредит од Хрватске банке за обнову и развој.

Бивши министар финансија Славко Линић је рекао да је премијер који подмеће и сплеткари "жалост за хрватску".

"Да би заштитио чланове своје породице, да би заштитио своје пријатеље, да би заштитио и парцијални интерес одређених група, а да би занемарио државничке интересе", навео је Линић.

Страначки колега и премијер Зоран Милановић негирао је оптужбе.

"То је све неистина и нажалост бивши министар се држи обећања које је дао, а то обећање је било да ће нас блатити, жао ми је због тога и рекао сам да је тај случај за мене завршен" навео је премијер Хрватске Зоран Милановић.

На оптужбе министра финансија, међутим, изостале су значајније реакције из његове странке.

Игор Драгован из СДП-а је рекао да нема коментар.

Опозиција тражи парламентарне изборе.

"Ако Милановић и његова влада нису дали оставку због свега што су учинили, онда је крајње време да сад дају оставку", рекао је Жељко Рајнер из ХДЗ-а.

Милановић је министра Линића сменио почетком маја због неповерења и сумње да је оштетио државни буџет. Раскол у странци долази тек неколико дана после европских избора, где је владајућа СДП изгубила од опозиционог ХДЗ-а.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи