Читај ми!

Добој после поплава

У поплавама које су погодиле БиХ, највише људи је страдало у Добоју. Десетак дана пошто се вода повукла, улице града препуне су оштећеног намештаја, а убрзано се чисте станови и локали.

За само шест минута вода је поплавила Добој. Филмска сцена, описује Љубица Сушић, са чије терасе је снимљено како је све почело.

Преживела сам свашта - и рат и све, али стварно сам се бојала катастрофе. И била је, нема говора", каже Љубица.

Губици јесу велики, али добро је што сада људи постају племенитији, прича Здравко. Кад је сазнао да је у поплави изгубио оца, кренуо је из Минхена за Добој, камионом, возећи помоћ за суграђане.

"Тако смо радили, ко је кога знао, да је неко болестан, да је неко стар, да нема негу, коме је најпотребније и тако смо се организовали и то дистрибуирали и од руке до руке, и то је оно што ме је учинило срећним", каже Здравко Нарић.

Ни Здравкови суграђани се не предају. Јесте најлакше одустати, али то, кажу, није њихов избор.

У Добоју сада свако приземље изгледа исто, али мештани нас уверавају да ће се промене видети већ током лета.

Како се мештани Добоја и Бијељине боре са последицама поплава - опширнију причу погледајте у четвртак у емисији Око магазин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи