Чланство у НАТО приоритет Црне Горе

Црна Гора ће наставити са темељним реформама како би спремно дочекала самит на којем НАТО буде примао нове чланице, саопштио Савет за чланство Црне Горе у НАТО којем је председавао премијер Мило Ђукановић. Чланство у НАТО један од главних приоритета Црне Горе, поручују из Савета.

Савет за чланство Црне Горе у НАТО, којем је председавао премијер Мило Ђукановић, саопштио је да ће та држава наставити са темељним реформама, како би спремно дочекала самит на којем Алијанса буде примала нове чланице.

Савет је размотрио активности и обавезе Црне Горе које проистичу из Четвртог годишњег националног програма, који је раније усвојила црногорска влада.

"Након представљања документа на састанку Северноатлантског савета НАТО и Црне Горе 28. октобра у Бриселу, Црна Гора ће и званично започети четврти циклус у оквиру Акционог плана за чланство", наводи се у саопштењу.

Истиче се да се Савет бавио и питањем јачања подршке црногорског јавног мњења за чланство у НАТО.

"При том је наглашена потреба ширег јавног дијалога о чланству Црне Горе у НАТО који, уз укључење свих сегмената друштва, има за циљ повећање нивоа информисаности грађана о овом важном питању од националног интереса", наводи се у саопштењу.

Генерални секретар НАТО Андерс фон Расмусен рекао је у среду у Бриселу, након разговора с црногорским председником Филипом Вујановићем, да Северноатланска алијанса види Црну Гору у будућности у том савезу.

"Видимо будућност Црне Горе у евроатланској породици и одлучни смо да јој помогнемо на том путу", рекао је Расмусен.

Поручио је да је Црна Гора важан партнер за Алијансу и снажан кандидат за чланство у НАТО.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи