Читај ми!

Рикер: САД подржава улазак БиХ у ЕУ

Сједињене Америчке Државе ће партнерски и пријатељски подржавати БиХ на њеном путу ка Европској унији, изјавио је Филип Рикер приликом посете Сребреници. На томе треба да раде сви грађани БиХ, истиче Рикер.

Заменик помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Филип Рикер боравио је у Сребреници, где је поручио да у БиХ постоји шанса за бољу будућност и помирење и да ће његова земља партнерски и пријатељски подржавати БиХ на њеном путу ка Европској унији.

"Међутим, на томе треба да раде сви грађани БиХ, а нарочито лидери, који не треба да спроводе своје појединачне мале планове, него да заједно раде на заједничким циљевима", нагласио је Рикер.

Рикер је најавио да ће у Сарајеву разговарати с америчким амбасадором Патриком Муном и политичарима БиХ, као и да ће присуствовати седници Савета за имплементацију мира.

Рикер је нагласио да је дошао у Сребреницу да би честитао грађанима и кандидатима који су учествовали на локалним изборима и који су водили, према оцени Рикера, озбиљну предизборну кампању, пише Глас Српске.

Упитан шта мисли о изборима у Сребреници с обзиром на то да су представници српског народа доказали бројне нерегуларности током изброг процеса, Рикер је одговорио да су то били добри избори.

"Мислим да су то били добри избори, да су се кандидати квалитетно борили и ја сам им честитао на томе. Сада је време да ЦИК потврди резултате да би се могло кренути са управљањем заједницом и преузимањем одговорности да би ово била просперитетнија, стабилнија и успешнија заједница", истакао је Рикер.

Централна изборна комисија потврдила је изборне резултате у Сребреници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи