Читај ми!

Бабо обнавља Агрокомерц?

"Агрокомерц" се мора обновити, али прво се мора вратити његова имовина радницима, рекао бивши први човек те компаније Фикрет Абдић. Рад би почео у Хрватској, кроз оживљавање пословних веза с луком Ријека и још неким компанијама у тој земљи.

У пограничном хрватском селу Маљевац одржана је извештајно-изборна седница Удружења за заштиту незапослених деоничара "Агрокомерца", којој је присуствовао и бивши први човек те компаније Фикрет Абдић.

Скупштини је присуствовао велики број заинтересованих из оближње Велике Кладуше, где је било седиште некадашњег гиганта "Агрокомерца", као и из других места у БиХ који су допутовали у Хрватску.

Абдић је окупљенима, којих је, по процени медија, било око 2.500, поручио да се "Агрокомерц" мора обновити, "али прво се мора вратити његова имовина радницима".

Према речима Мирвета Бегановића, члана Извршног одбора Удружења, проширће се извршни одбор и наставити континуитет борбе за права радника и деоничара "Агрокомерца".

У Маљевцу су некад били погони за производњу сточне хране и одатле је 1963. године кренуо развој "Агрокомерца", а данас је тамо пунионица меда и фабрика пчеларске опреме у власништву фамилије Абдић.

Удружење је затражило да БиХ као држава врати "Агрокомерц", а док се то правно-формално не направи, да му се да у најам, тврдећи да могу покренути производњу за четири месеца, а онда и у свим целинама.

Рад би, како је истакнуто, почео у Хрватској, кроз оживљавање пословних веза с луком Ријека и још неким компанијама у тој земљи и стављањем његове имовине у функцију у Хрватској, кроз пословне договоре између БиХ и Хрватске.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи