Читај ми!

Црна Гора у борби са пожарима

На више места у Црној Гори букте пожари. Најкритичније је на подручју барске општине, као и на ширем подручју Подгорице. Ватра је под контролом и нису угрожени људи ни стамбени објекти.

Пожари букте на више места у Црној Гори, а најкритичније је на подручју барске општине, као и на ширем подручју Подгорице.

Ватрогасне службе саопштиле су да су пожари под контролом и да, за сада, не прети опасност стамбеним и другим објектима.

Гашење пожара, међутим, на појединим местима отежавају неприступачни терени, појачан ветар и високе температуре.

Барски ватрогасци борили су се целе ноћи са ватреном стихијом у месту Трнову, а из Службе заштите тог града саопштено је да северни ветар отежава гашење пожара.

Командир барске Службе заштите Велизар Чађеновић казао је да се пожар јутрос распламсава услед јаког ветра, али да је ватрогасцима на терену стигло појачање, тако да за сада стамбеним објектима не прети опасност.

Неколико пожара на ширем подручју Подгорице и даље је активно, а ситуација је најозбиљнија у Пиперима и Братоножићима. Ватра и даље букти на Кучким Коритима, као и другим селима у Кучима.

На северу Црне Горе, такође, има неколико пожара, а пут од бране Мратиње до Шћепан Поља затворен је за саобраћај због пожара и могућих одрона.

У наредних неколико дана, према најави метеоролога, Црну Гору очекује јак ветар, а након тога поново следе високе температуре, па су све ватрогасне службе стављене у највећи степен приправности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи