Читај ми!

Иницијатива за смену Лагумџије предата парламенту

У парламенту БиХ предата инцијатива за смену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије. Иницијативу покренуо Клуб посланика Савеза независних социјалдемократа.

Клуб посланика Савеза независних социјалдемократа (СНСД), партије чији је лидер председник Републике Српске Милорад Додик, предао је данас у парламенту БиХ иницијативу за смену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије.

Посланик СНСД-а Лазар Продановић рекао је да је иницијатива за смену Лагумџије предата председавајућем Представничког већа Парламентарне скупштине БиХ Милораду Живковићу.

Смена Лагумџије иницирана је након што је он представнику БиХ у Генералној скупштини УН дао инструкцију да гласа за резолуцију о Сирији.

Лидер СНСД-а је раније Додик изјавио да ће иницијатива за смену Лагумџије, који је и председник СДП БиХ, бити покренута због његовог неуставног деловања и кршења међустраначких договора о формирању постојећег Савета министара.

Говорећи о одлуци Уставног суда БиХ у вези са сменом министара Странке демократске акције (СДА), Додик је рекао да нема повреде виталног националног интереса када се смењују министри из једног народа и на те позиције доводе припадници истог народа.

Додик је навео да ће о овом питању бити комплексне расправе у парламенту БиХ и да ће се видети како ће се ствари одвијати.

"Конфигурација Савета министара сада се мора посматрати јединствено. Лагумџија мора да иде са садашње функције и у оквиру тога ћемо тражити савезнике, а мислим да за то тренутно постоји већина", каже Додик.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи