Читај ми!

Ватра надомак Дубровника

Велики број хрватских ватрогасаца покушава да обузда пожар изнад места Плат код Дубровника који се брзо проширио због јаког ветра.

Изнад места Плат код Дубовника ноћас је гром изазвао пожар који се, због јаког ветра, врло брзо проширио према насељеном делу.

Начелник ватрогасаца Жупе Дубровачке Стјепан Симовић рекао је да су куће биле угрожене и да је ватра захватила десетак хектара тог подручја, али да је брзом реакцијом свих ватрогасаца од Сланога до Груде пожар локализован око 4 сати ујутру.

"Међутим, због јаког ветра ватра се јутрос поново активирала и угрозила куће. Према најновијим информацијама, брзом реакцијом 200 ватрогасаца опасност по куће је отклоњена", каже Симовић.

Гашење пожара на подручју Жупе Дубровачке у месту Плат је у току, а пожаром је захваћена шума и ниско растиње.

Јадрански туристички пут која води према аеродрому у Дубровнику од 10:30 сати поново је отворен. Стање на аеродрому у Ћилипима је нормализовано, а данашња кашњења летова су углавном била занемарљива.

Део путника који током послеподнева полећу са дубровачког аеродрома, бродом се из Дубровника пребацују за Цавтат одакле се даље возе на аеродром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи