Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Масовни удар украјинских снага на Енергодар, град остао без струје - експлозије у Лавову и Харкову, има страдалих

Рат у Украјини – 847. дан. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се у целој Украјини. Најмање једна особа је повређена у руском нападу на Лавовску обаласт, саопштиле су украјинске регионалне власти, истичући да је оштећена и вишеспратница. Експлозије су одјекнуле у Харкову. Оружане снаге Украјине извеле су удар дроном на стамбено насеље Енергодар, сателитски град Запорошке нуклеарне електране, саопштила је градска управа.

Масовни удар украјинских снага на Енергодар, град остао без струје - експлозије у Лавову и Харкову, има страдалих Масовни удар украјинских снага на Енергодар, град остао без струје - експлозије у Лавову и Харкову, има страдалих

Више украјинских дронова напало је нафтна складишта у руској Ростовској области, што је изазвало више пожара, саопштили су руски званичници.

Регионални губернатор Василиј Голубјев навео је да у нападу на град Азов нико није повређен.

Служба безбедности Украјине (СБУ) преузела је одговорност за организацију напада, наводећи да су се, након успешног распоређивања дронова, на резервоарима избили снажни пожари.

Министарство унутрашњих послова Русије расписало је потернице за бившим замеником министра одбране Украјине Петром Мехедом и бившим замеником начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине Виктором Бокијем, који су у одсуству оптужени за ратне злочине у Донбасу.

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да су се током протеклог дана водила 86 борбена окршаја, наводећи да се после дужег времена руска армија активирала на правцу Торецка у Доњецкој области и отпочела пет напада одједном.

Руски председник Владимир Путин оценио је да су покушаји Запада да обузда и изолује Русију пропали.

Тврди да Русија повећава свој економски потенцијал и да се развијају индустрија, технологија, инфраструктура, као и да је постигнут напредак у области науке, образовања и културе.

среда, 19. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије