Раскол у ДХСС-у

После смрти председника Демохришћанске странке Србије Владана Батића, у тој партији је дошло до раскола. Део странке оформио ново Председништво и разрешио дужности потпредседника Живојина Стјепића који не признаје ново руководство странке.

У Демохришћанској странци Србије после смрти Владана Батића дошло је до раскола. Батићева породица и део функционера те странке оптужили су поједине чланове на челу са Живојином Стјепићем да су "узурпирали" ДХСС после смрти њеног председника.

Ћерке Владана Батића и функционери Михајло Марковић и Бранислав Лечић тврде да је Стјепић, одлуком заменика председника странке Милана Ст. Протића, разрешен дужности потпредседника странке и да је изабрано ново Председништво ДХСС-а.

Они су најавили да ће 6. марта бити одржана страначка скупштина на којој ће бити избарано ново руководство ДХСС-а и одлучено ко ће бити посланик те странке уместо Владана Батића, а разматраће се и подношење кривичне пријаве против узурпатора.

Члан новог Председништва ДХСС-а Михајло Марковић отказао је данашњу конфренцију за новинаре у просторијама те странке која, како је навео, не може да се одржи због доласка Живојина Стјепића за кога је рекао да спречава њено одржавање.

"Не желимо инцидент, сукоб, тешке речи", рекао је Марковић и позвао новинаре у оближњи ресторан где је навео да породица и функционери странке већ месец дана покушавају да успоставе рад странке и да им је онемогућен улазак у просторије ДХСС-а, а да су на обраћање јавности сачекали да прође 40 дана од смрти Владана Батића. 

Према речима Марковића, ново Председништво има подршку стратешких партнера, Демократске странке и Либерално-демократске партије.

Бранислав Лечић је оптужио "мањински део" чланства, које је било у сенци Батића, да покушава себе да промовише као власнике странке не да би наставили политику Владана Батића, него да би се из тога извукли личну корист.

Поводом посланичког мандата Владана Батића, Лечић је рекао да су Батићеве ћерке разговарале са лидером ЛДП-а Чедомиром Јовановићем о замени мандата који припада ДХСС-у и да то није спорно за ЛДП.

Лечић је рекао да су за новог посланика те странке у оптицају три имена, а коначна одлука биће донета на страначкој скупштини.

Живојин Стјепић је новинарима у страначким просторијама рекао да не признаје ново Председништво и одлуке заменика председника ДХСС-а Милана Ст. Протића и најавио заседање Главног одбора ДХСС-а у Крагујевцу.

Стјепић тврди да је ново Председништво "завереничка екипа" која ће, како је навео, бити санкционисана на сутрашњем Главном одбору странке у Крагујевцу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару