ЛДП: Испитати одговорност ДСС-а

У афери "Колубара" прво је неопходно утврдити одговорност Војислава Коштунице и Зорана Стојковића, сматра лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. ДСС је на чело "Колубаре", после 5. октобра, поставио своје људе, а затим спречио покретање судског поступка, навео је Јовановић.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да полиција и Тужилаштво у случају предузећа "Колубара" најпре морају да обаве информативне разговоре и утврде одговорност лидера Демократске странке Србије и бившег премијера Војислава Коштунице и некадашњег министра правде Зорана Стојковића.

Јовановић је Коштуницу и Стојковића означио као "најистакнутије политичке заштитнике лоповлука у 'Колубари'", наводећи да је редослед потеза јасан ако власт жели да утврди пуну истину.

"Ако се не почне од врха политичке пирамиде овог криминалног удружења и ова афера ће се завршити на исти начин на који су се у претходних неколико година завршавали сви слични поступци. Данас Србија мора да сазна колико су били приземни интереси који су се крили иза Коштуничине кампање криминализације Зорана Ђинђића, која је довела до убиства премијера, а затим и рушења његове Владе, крајем 2003. године", навео је Јовановић.

Према речима лидера ЛДП-а, озбиљна истрага и гоњење у афери "Колубара" најбоље ће показати цену "лажног патриотизма" ДСС-а, који је после 5. октобра поставио своје људе, укључујући и Владана Јовичића, на места директора "Колубаре".

"Када смо у републичкој влади 2002. године открили да у 'Колубари', на начин који је последњих дана и јавности постао познат, кроз организовани криминал нестаје огроман новац, одмах смо сменили Јовичића, који је био кадар ДСС-а, на место директора именовали нестраначку личност Слободана Ђерића, прекинули криминални ланац и поднели кривичну пријаву против одговорних за претходне огромне малверзације", рекао је Јовановић.

Он је додао да је ДСС спречио "откривање истине и судски поступак" и да је, између осталог и због намере да заустави овај случај, на сваки начин покушавао и успео да сруши Владу крајем 2003. године.

Према извештају ЕПС-а, стручни тим те компаније утврдио је мноштво неправилности у вези са уговорима о закупу механизације, укључујући пребачај финансијских расхода у односу на планиране, без доказа о потребама за додатним закупом.

Утврђено је, такође, да је уместо 2.662.656.000 динара, потрошено 8.462.767.000, што чини разлику од 5,8 милијарди динара.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару