Влада изгубила ауторитет

Потпредседник Владе Србије Млађан Динкић рекао да је Влада изгубила ауторитет, а тога су свесне и многе колеге. Власт мора да ради знатно боље, ефикасније и делотворније, а ако ништа не промени, странке које је чине доживеће убедљив пораз на наредним изборима, навео Динкић.

Власт мора да ради знатно боље, ефикасније и делотворније, рекао је потпредседник Владе Србије Млађан Динкић.

"Само ако дође до великих промена и преокрета, можемо да очекујемо бољитак за грађане и победу на наредним парламентарним изборима", истакао је Динкић за Новости, додавши да ће, ако власт ништа не промени, странке које је чине доживети убедљив пораз. Према његовим речима, времена за чекање више нема.

Динкић, који је и министар економије и лидер Уједињених региона Србије, рекао је да вођење Владе треба да буде много озбиљније, а ауторитет да се поврати.

"Нажалост, наша Влада је изгубила ауторитет и тога сам потпуно свестан", истакао је Динкић, додавши да су тога свесне и многе колеге, партнери у Влади.

Динкић је рекао да је о томе разговарао са председником Србије Борисом Тадићем, наводећи да је уверен да ће он имати снаге да повуче праве потезе и да ће му пружити подршку.

Суштинске промене 

На питање какве кадровске промене у Влади предлаже, Динкић је одговорио да те промене морају да буду суштинске, озбиљне, а не козметичке и маркетиншке.

"У последњој години мандата, морамо ојачати вођење Владе и преузети иницијативу, да бисмо изашли пред грађане са резултатима", рекао је Динкић, истакавши да верује да ће бити донета права одлука.

Динкић је рекао да су стара политичка подметања и бесмислице, да Влада треба више да страхује од Г17 плус него од опозиције.

"Да сам хтео да рушим Владу у којој седим, сигурно не бих предложио веома квалитетног кандидата за Министарство здравља. Потпуно је јасно да не размишљам о рушењу коалиције", рекао је Динкић.

На питање како ће се поставити, ако промене изостану и све се заврши "шминком", Динкић је одговорио да не жели уопште да размишља о томе, јер би то била изузетно лоша ситуација и за "њих" и за Србију.

"Верујем у преокрет", истакао је Динкић. "Ако смо успели да доведемо 'Фијат', 'Бенетон', 'Панасоник', 'Фалке', а преговарамо и са десетинама великих компанија, резултате можемо достићи и у другим областима. Треба нам више рада, одлазака на терен, слушања грађана и њихових потреба, усвајања конструктивних примедби и синдиката и стручњака и ефикасног примењивања у пракси", рекао је Динкић.

"Избори зависе од Тадића" 

На питање да ли ће ове године бити избора, Динкић је договорио да то зависи само од власти, пре свега од Тадића.

"Ако дође до преокрета, избори ће бити у редовном термину идуће године. Ако се ништа не промени, не видим како се избори могу спречити", рекао је Динкић.

Он је додао да су Уједињени региони Србије спремни да самостално изађу на изборе и да је питање тзв. велике коалиције (ДС и СНС), пре свега, питање за ДС.

"Моје је мишљење да би у тој 'великој коалицији' велики био само Томислав Николић, а да демократе постале мале. То не би било добро за Србију", навео је Динкић.

Он је додао да никада и ни под којим условима не би седео у Влади са Николићем и Александром Вучићем.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару