ПУПС: Влада до краја мандата

Владу не може да обори нико осим она сама себе, рекао потпредседник Владе и лидер ПУПС-а Јован Кркобабић. Влада је стабилна, а опозиција слаба да би је срушила, каже Кркобабић.

Потпредседник Владе Србије и лидер Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Јован Кркобабић сматра да Владу нико не може да обори и наглашава да је владајућа коалиција довољно јака да заврши мандат до пролећа 2012. године, док опозиција нема капацитет да обори Владу.

Кркобабић је, у интервјуу ФоНету, оценио да је Влада стабилна, истичући да ПУПС има добру сарадњу са својим коалиционим партнерима Социјалистичком партијом Србије и Јединственом Србијом, као и са свим странакама чланицама владајуће коалиције.

Будући да је Влада састављена од више странака, па је нормално, према речима Кркобабића, да понекад има разлика у мишљењу до доношења одлука, које се, углавном, усвајају једногласно.

"Мислим да ће тако бити и у будућности, да ће се избори одржати на пролеће 2012. године и да ћемо, као владајућа коалиција и Влада, јединствено проћи кроз тај процес", рекао је Кркобабић.

Јован Кркобабић је изјавио да међу чланицама владајуће коалиције није било речи о реконструкцији Владе, али да њему реконструкција не смета, ако лидери странака о томе постигну сагласност.

Према Кркобабићевом мишљењу, реконструкција Владе мора имати одређени ефекат и том процесу се мора прићи са пуном озбиљношћу, како би се у најкраћем року видело шта ће то донети.

"Ако ће то донети неке позитивне ефекте, ја сам за, ако неће, нема потребе радити нешто од чега немамо никакву корист", поручио је Кркобабић.

"Синдикати не раде свој посао"

Јован Кркобабић одбацио је тврдње Савеза самосталних синдиката Србије да је изневерио очекивање пензионера и да ће најнижа пензија пасти на 9.242 динара.

"Према децембарском усклађивању од два одсто, најнижа пензија је 11.310 динара, док ће у јануару бити повећана за један одсто", објаснио је Кркобабић.

Та прича апсолутно нема основа, оценио је Кркобабић и подсетио да је разговарао са представницима Међународног монетарног фонда, Светске банке и Европске уније, са којима је усаглашена реформа система пензијског и инвалидског осигурања.

"Данас са поносом могу да кажем да смо усвојили најблажу реформу система пензијског и инвалидског осигурања у Европи", истакао је Кркобабић.

Јован Кркобабић је рекао да не познаје челнике синдиката и да са њима није разговарао о реформи и износу пензија.

Према његовим речима, људи из синдиката се не баве својим послом, бригом о радничкој класи и њиховом положају, већ питањима која нису у складу са њиховом улогом.

"Појава синдиката на конгресима политичких партија говори сама по себи о томе", закључио је Кркобабић.

"Стабилизација привреде"

Кркобабић је оценио да је Србија прошле године прошла кроз стабилизацију привреде и социјалног и економског положаја земље.

"Није било социјалних немира, а истовремено је забележен привредни раст од готово два одсто", прецизирао је Кркобабић.

Према његовим речима, Србија ће ове године имати привредни раст од три одсто "што говори да излазимо из кризе или је бар припремљен терен за такав позитиван процес".

Привредни раст ће, сматра Кркобабић, омогућити побољшање стандарда грађана и укупну стабилизацију земље.

Кркобабић предвиђа и да ће ове године доћи до побољшања положаја свих категорија социјално угрожених, не само пензионера подсетивши да су пензије повећане од 1. јануара и најавио још два повећања, 1. априла и 1. октобра, када ће се пензије усклађивати са растом цена на мало.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару