Напредњаци критикују Тадића

Функционер СНС-а Марко Ђурић критиковао изјаву лидера ДС-а Бориса Тадића да ће демократе и социјалисти као савезници креирати будућност Србије. "Мандати за власт се добијају на изборима, а не у конгресним салама", поручио Ђурић.

Марко Ђурић, члан Главног одбора Српске напредне странке, рекао је, реагујући на изјаву председника ДС Бориса Тадића, на Осмом конгресу СПС, да ће демократе и социјалисти заједнички креирати будућност Србије, да се мандати за власт добијају на изборима, а не у конгресним салама.

"Србији је неопходан дисконтинуитет са досадашњом политиком, која је земљу лишила највећих унутрашњих и спољнополитичких ресурса, а сада прети са још 10 година такве власти", рекао је Ђурић.

На конференцији за новинаре Ђурић је истакао да су опречне изјаве различитих министара у последњих неколико дана доказ да власт не може да се избори са великим бројем проблема које је створила.

Ђурић је изјавио да је чињеница да Србија заузима прво место по износу који се годишње даје на мито, показатељ је неспособности владајуће коалиције да се обрачуна са раширеном корупцијом у земљи.

Коментаришући податке који су објављени на сајту Викиликс, о разговорима Тадића и америчких званичника, Ђурић је рекао да оне доказују да председник ДС-а користи највишу функцију у држави за нападе на опозицију у сврху сопствене и страначке промоције.

Ђурић је додао да Тадићева изјава у депеши из 2008. године, у којој каже да "све док Холандија блокира пут Србије ка ЕУ даје муницију СНС-у", сведочи да у веома важним међународним политичким питањима наступа више као страначки лидер, него као председник државе.

Члан председништва СНС-а подсетио је да та странка сутра почиње прикупљање потписа за измену члана 100 Устава Србије, чији је циљ смањење броја посланика у Скупштини Србије и унапређивање рада те институције.

"Настојањем да се унесу промене у рад Скупштине, СНС наставља своју борбу за побољшање квалитета државне управе, који је сада изузетно низак", навео је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару