Јоксимовић и Бакота: Билатерална питања решавати дијалагом

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић оценила је у разговору са амбасадором Хрватске Горданом Бакотом да су односи две земље важни због регионалне стабилности и поручила да отворена питања треба решавати одговорним дијалогом.

Како је казала, негативна реторика лоше утиче на добросуседске односе, а односи Београда и Загреба су, каже, важни не само за развој међудржавних односа већ се они рефлектују и на регионалну стабилност и развој.

Јоксимовићева је изразила очекивање да ће Србија на следећој Међувладиној конференцији, средином децембра, отворити нова поглавља, а како је наведено у саопштењу из њеног кабинета, двоје саговорника су истакли да постоји капацитет за сарадњу две земље у области европских интеграција.

У том смислу Србија и Хрватска могу сарађивати кроз заједничке пројекте прекограничне сарадње у пограничним општинама и кроз привредну сарадњу.

Они су указали и на важност изградње заједничког суживота кроз остваривање интереса грађана обе земље.

Јоксимовићева и Бакота су између осталог разговарали о билатералним односима две државе, ситуацији у региону, евроинтеграцијама Србије, реформама и другим важним темама, истиче се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи