Програм ЕУ за младе професионалце

Петоро младих државних службеника из Србије усавршаваће се на на универзитетима у Француској и Белгији. Пројекат "ЕУ програм за младе професионалце на Западном Балкану" другу годину за редом финансира Европска унија.

Програм Европске уније за младе професионалце на Западном Балкану је прилика да петоро младих људи прођу кроз важан програм обуке на Париском универзитету "Сијанс По" и на "Колеџу Европе" у Брижу, изјавио је шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

Говорећи на свечаности у ЕУ Инфо центру, Фабрици је оценио да ће петоро младих службеника Министарстава за државну управу и локалну самоуправу, за европске интеграције и Министарства финансија имати и добру прилику за стварање професионалних и личних веза.

Европска унија увек улаже у нове генерације као покретачке снаге сутрашњице које треба да почну да размишљају на европски начин и да имају капацитет да раде са колегама широм региона.

"Суштина овог пројекта је унапређење и јачање административних капацитета младих државних службеника на Западном Балкану и јачање регионалне сарадње као важног катализатора у процесу европске интеграције", изјавила је државни секретар Министарства за европске интеграције Ања Ровић додајући да ће полазници осим четири недеље у Паризу и Брижу, ићи и на размену у региону у мају идуће године.

Она је додала да ће програм допринети личном развоју полазника, који учествују у стратешком планирању у својим министарствима и доприносе раду преговарачких група и унапређењу и јачању административних капацитета њихових институција кроз заједнички рад на реформи јавне управе.

Директорка Британског Савета у Србији Клер Сирс је подсетила да та организација спроводи програм за младе професионалце за ЕУ.

Британски Савет на Западаном Балкану подржава владе у спровођењу реформи, изградњи капацитета државних институција и развоју вештина младих, а овим пројектом се покривају све три области.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи