Дачић демантује изјаве приштинских лидера

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић демантовао тврдње косовских лидетра да је потенцијално учешће САД-а у дијалогу Београда и Приштине предлог званичне америчке администрације.

 "То што Тачи и Харадинај причају демантовала је америчка администрација. Чак и у разговору са Федериком Могерини они су јој рекли да не стоје иза њихових изјава", рекао је Дачић.

Он је додао да су амерички званичници рекли и да "не беже од тога, али да то треба да буде питање консензуса и питање заједничког предлога".

"Генерална скупштина је пребацила дијалог Београда и Приштине на европски ниво и свака нова промена формата би подразумевала нови разговор о формату, а сигурно да би и Србија имала да предложи неке друге чланице које нису чланице ЕУ", рекао је Дачић за Глас Америке.

Упитан кога би Србија позвала он је рекао: "Некога ко би био на нашој страни".

Он је додао да је током разговора са америчким званичницима инсистирао да се пронађе "минимум заједничких интереса", а не да се ствара слика да САД и друге западне земље имају интересе који су супротни интересима Србије.

"Такође, и улога других западних земаља би била не да притискају Србију да призна Косово, већ да се дође до обострано прихватљивог решења које би уважавало интересе и Срба и Албанаца на КиМ", закључио је Дачцић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи