Климов: Српски посланици нас обавестили о притиску НАТО-a на Бeоград

Заменик председника Одбора за међународне послове Савета федерације Русије Андреј Климов изјавио је да су их српски посланици обавестили о, како је рекао, невиђеном притиску НАТО-а на Београд са циљем да га убеди да се придружи Северноатлантском пакту.

"На Србе се тренутно врши невиђени притисак, данас су нас у разговору са члановима њиховог одбора за одбрану и унутрашње послове (српског парламента) они уверавали да постоји јак притисак да се придруже НАТО-у", рекао је Климов.

Додао је да је то у супротности са званичним изјавама које увек чујемо од структура НАТО-а да, наводно, никога не присиљавају да дође код њих, већ људи сами долазе и они просто не могу да их одбију, пренео је Спутњик.

Сенатор је напоменуо да ово није први пут да се испоставља да руске партнере "буквално покушавају да угурају у ову војну организацију".

Руска парламентарна делегација коју предводи Климов, а у чијем саставу су и члан Одбора за међународне послове Државне думе Сергеј Железњак, сенатор Оксана Белокоњ, као и потпредседник Државне думе Петар Толстој, налази се у дводневној посети Србији.

У петак је одржан састанак парламентараца са колегама у Скупштини Србије.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи