Ружић: Са СНС-ом о београдским изборима

СПС ће са стратешким партнером, СНС-ом донети одлуку о начину учешћа на београдским изборима, рекао је потпредседник те странке Бранко Ружић. Навео да социјалисти очекују да ће се ти избори одржати у првом кварталу 2018. године.

"СПС ће играти веома значајну улогу на изборима за Скупштину града Београда, очекујемо да ти избори буду у првом кварталу идуће године и оно што је сигурно, то је да постоје два могућа модела нашег учешћа на овим изборима" рекао је Ружић Танјугу.

Један модел је, прецизира Ружић, пре свега сарадња са стратешким партнером СНС-ом у погледу форматирања практично кадровске листе која ће однети победу у Београду. 

Други је самостални наступ који такође, наводи, заједно са стратешким коалиционим партнером ЈС, у Београду може у великој мери да поприми висок степен значаја имајући у виду да СПС и ЈС имају кредибилно утемељење у бирачком телу Београда.

"Одлука ће бити донета у договору и консултацијама руководстава СПС-а и СНС-а пре свега водећи рачуна о томе да резултат мора бити доминанта победа која јесте за очекивати имајући у виду шта је све у Београду урађено у претходне три године у чему је СПС партиципирала на прави начин" прецизирао је Ружић.

На питање у вези евентуалног самосталног наступа Ружић каже да СПС има "плејаду асова у политичком смислу" који могу бити кандидати за првог човека Београда издвојивши имена Александра Антића и Милутина Мркоњића.

"У сваком случају оно што је срж нашег учешћа на овим изборима и што је основни циљ то је да се заједно са СНС однесе једна величанствена победа, али пре свега у интересу Београђанки и Београђана" подвукао је он.

Коментаришући неке написе у медијима да је и СДПС који води Расим Љајић могући коалициони партнер у случају самосталног изласка на изборе, поновио је да још нема јасног приступа СПС тим изборима и свим радњама које томе претходе. Додао да су социјалисти, у односу на стратешки договор са СНС, отворени за разговор и са другим политичким опцијама, али да је сигурно, да ће ЈС бити са њима сигурно.

"А у односу на тај стратешки договор са СНС видећемо да ли постоје неки нијансирани модели који свакако треба да допринесу победи на овим изборима. Странка господина Љајића је свакако кредибилна, утемељена у бирачком телу, и мислим да је идеолошки веома блиска СПС тако да што се тиче сарадње са њима, ми смо ту сарадњу већ имали у ранијим изборним цилкусима, било у Војводини или на локалу и то не би била нека новотарија него само један већи степен квалитета који се нуди Београђанима и Београђанкама" рекао је Ружић.

Када је реч о евентуалним ванредним парламентраним изборима Ружић истиче да је то веома важна политичка тема која се још увек на званичним местима није разматрала.

"Сматрам да је преурањено о томе говорити, али у сваком случају СПС никада није бежала од било ког изборног циклуса, па ни од парламентарних избора уколико се укаже потреба да до њих дође. За сада та потреба у политичком смислу заиста не постоји имајући у виду да је парламентарна већина неприкосновено присутна у Народној скупштини, али у сваком случају видећемо како ћемо приступити свим тим изборним циклусима и на који начин извојевати победу за грађане Београда и Србије" закључио је Ружић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи