Вучић и Фабрици о владавини права, региону, слободи медија

Председник Србије Александар Вучић састао се са шефом Мисије Европске уније у Србији Семом Фабрицијем са којим је разговарао о европском путу Србије, ситуацији у региону, владавини права и слободи медија.

Председник Србије Александар Вучић истакао је у разговору са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем да је приоритет Србије чланство у ЕУ и да ће Србија учинити све што је потребно како би постала део европске породице.

Наглашава да је важно да се пре нове рунде преговора Београда и Приштине почне са спровођењем дела Бриселског споразума о Заједници српских општина, јер је прошло већ 1.670 дана од предвиђеног рока за спровођење одлуке.

Двојица саговорника истакли су важност коју јачање правосудног система и владавине права имају у испуњавању европских стандарда, али и привлачењу нових страних инвестиција у Србији.

"Током сусрета било је речи и о доприносу Србије регионалној сарадњи, помирењу и стабилности, што је оцењено као, такође, веома важно за економски напредак целог региона", саопштила је Прес служба председника.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи