Одбијена жалба Српске листе на понављање избора у Партешу

Косовски Врховни суд одбио је жалбу Српске листе на одлуку Изборног панела за жалбе и представке о поништавању избора за градоначелника у Партешу и препоруку о њиховом понављању, пренео је портал "Коссев", позивајући се на информацију из косовског Врховног суда.

Из Централне изборне комисије наводе да ће поступати у складу са одлуком комисије за жалбе и Врховног суда, а постоји могућност да избори буду поновљени 19. новембра.

Одлука о поновном одржавању избора биће донешена на наредном састанку, наводе за Коссев из ЦИК-а.

"Жалба Српске листе у Врховном суду је одбијена", рекла је портпаролка овог суда Антигона Ука Љутфиу.

Портпарол ЦИК-а Ваљмир Елези рекао је да ће Централна изборна комисија поступати у складу са одлуком Изборне комисије за жалбе и притужбе и Врховног суда.

"Што се тиче поновног гласања, то ће бити објављено на наредном састанку Централне изборне комисије. Међутим, имајући у виду да се бавимо малом општином, било када су у питању број бирача или број бирачких центара, биће размотрена могућност да се поновно гласање одржи 19. новембра - истог дана када ће бити одржан други круг општинских избора за градоначелника у другим општинама", рекао је Елези.

ЦИК је и у ранијем саопштењу за медије навео и да у Партешу "неће бити другог круга", додајући да ће резултати у овој општини бити потврђени "након жалбеног поступка у ИПЗЗП-у и Врховном суду".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи