Договорено аутоматско признавање диплома Косова и Албаније

Председник косовског парламента Кадри Весељи и председник Скупштине Албаније Грамоз Ручи договорили су у Приштини формирање радне групе која ће радит на, како се наводи, решавању питања из области законодавства, укључујући питања студената из обе земље, боравишне дозволе и царинске процедуре".

Весељи и Ручи су договри аутоматско признавање дипломата косовских студената који студирају у Албанији и студената из Албаније који студирају на Косову.

"Признавање дипломата не треба ни да буде отворено питање између наше две земље. Дипломе ће бити аутоматски признаване и то ћемо учинити одмах, а иста пракса ће бити примењена и у трговинској размени, тако да роба која се производи на Косову и она која на Косово долази из Албаније неће бити оптерећена компликованом бирократијом", рекао је Весељи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи