Читај ми!

Дачић: Пријатељство између Србије и Мексика датира још из давних времена

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић присуствовао је, као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, инаугурацији нове мексичке председнице Клаудије Шејнбаум Пардо у Мексико Ситију.

Инаугурацији нове мексичке председнице Клаудије Шејнбаум Пардо присуствовао је министар унутрашњих послова Ивица Дачић као изасланик председника Србије Александра Вучића.

Дачић је тим поводом истакао да је свечани догађај у Мексико Ситију био изванредана прилика да се види колико је значајно и велико дугогодишње пријатељство Мексика и Србије које датира више од 100 година.

"То је била прилика и да се размене мишљења. Пренео сам поздраве председника Вучића новој председници Мексика. Мексико је огромна земља, лидер Латинске Америке, и за нас би био од великог значаја даљи развој наших билатералних односа", истакао је министар Дачић.

Дачић је пренео велику захвалност Мексику на принципијелном ставу који има у вези са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије.

"Мексико није признао једнострано проглашену независност Косова. У том смислу грађење добрих односа са Мексиком је од нашег виталног и националног интереса", нагласио је министар Дачић.

Навео је да су догађају присуствовали многи председници и премијери најзначајнијих држава, између осталих, супруга америчког председника Џоа Бајдена, председници латиноамеричких држава и високи представник ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борељ, те потпредседници Кине, Зимбабвеа, Екваторијалне Гвинеје и многи други.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи