Дачић: Не желимо да нам извуку столицу, гледамо свој интерес

Србија жели да задржи своје "деликатно балансирање" између Запада, Русије и Кине, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић у интервјуу за "Ројтерс".

"Оно што не желимо је да нам неко извуче нашу сопствену столицу испод нас... важно је видети шта је у нашем најбољем интересу", рекао је Дачић.

Ројтерс подсећа да је амерички званичник Хојт Брајан Ји недавно у Београду рекао да Србија не може да седи на две столице истовремено, изазвавши бурне реакције у Београду.

Дачић је упоредио противљење Србије независности Косова са одбијањем Шпаније да призна каталонски референдум о сецесији.

"Ако Шпанија може да се бори за свој концепт Каталоније онда ми Срби можемо да се боримо за своју земљу", навео је шеф српске дипломатије.

Додао је да би Србија, која сматра и цени Косово као своју историјску колевку, требало да тражи "међународну конференцију" која би спречила будуће ратове "за цео један век".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи