Осуде напада Двери на Мају Гојковић

Потпредседница Владе Зорана Михајловић и Координационо тело за родну равноправност којим председава најоштрије су осудили напад Бошка Обрадовића и посланика Двери на председницу Народне скупштине Мају Гојковић. Осуде и из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

"Насиље, као највећа пошаст сваког друштва, не може се искоренити уколико се сви заједно не боримо против тога. Крајње је недопустиво да они који представљају грађанке и грађане Србије физички и вербално нападају и понижавају жене, само зато што не деле исто мишљење са њима", наводи се у саопштењу Коориднационог тела.

То тело је упитало председника и посланике Двери да ли су вређање, омаловажавање и нападање жена породичне и традиционалне вредности за које се залажу, те да ли се тако понашају и према својим мајкама, сестрама, супругама, пријатељицама.

Такође је подсетило посланике Двери да је у претходних десет година више од 330 жена изгубило живот у родно заснованом насиљу и позвало их да почну да се понашају одговорно, јер их на то обавезују грађанке и грађани Србије које представљају у Парламенту.

Координационо тело је истакло да у Србији нема места за насиље, те да држава улаже велике напоре да се избори са насиљем према женама.

"Доносимо законе, јачамо институционални оквир, реализујемо пројекте подршке женама жртвама насиља, радимо са дечацима и девојчицама, јер желимо да наша деца живе у ненасилном друштву", наводи се у саопштењу.

Реаговало је и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

"Без обзира на имунитет посланика, потребно је хитно предузети законске мере како би држава показала да осуђује сваку врсту насилничког понашања, без обзира на то где је и ко је починилац", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи