“Подршка Француске европском путу Србије”

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се са француским сенатором Оливијеом Кадиком, који је рекао да је циљ његове посете Београду да пренесе своју снажну подршку процесу придруживања Србије ЕУ. Министарка европских интеграција Јадранка Јоксимовић у одвојеном састанку је захвалила Оливијеу Кадику на помоћи и подршци коју Србија добија од Француске на путу ка чланству у ЕУ.

Дачић је посебно истакао да Србија остварује значајан економски напредак и има централну улогу у очувању стабилности целог региона. 

Захвалио на подршци Француске евроинтеграцијама Србије и истакао да у наредном периоду треба интензивирати билатералне односе у свим сегментима, а посебно на економском плану. Изразио је наду да ће се у наредној години реализовати посета председника Француске Емануела Макрона Србији. 

На састанку Дачића и Кадика, који је члан Одбора за спољне послове, одбрану и оружане снаге Сената Француске, заједнички је констатовано да се мора сачувати успомена на историјско пријатељство српског и француског народа које датира још од савезништва у Првом светском рату јер је то темељ за даље јачање билатералних односа.

Обострано је изражено задовољство због одлуке Србије да постане пуноправни члан Међународне организације франкофоније, наводи се у саопштењу МСП.

И министарка европских интеграција Јадранка Јоксимовић састала се са Оливијеом Кадиком.

Разговарали су о сарадњи две државе, јачању билатералних односа, процесу приступања Србије Европској унији, реформама које се спроводе, сарадњи у региону и другим темама. 

Министарка европских интеграција захвалила је Оливијеу Кадику на помоћи и подршци коју Србија добија од Француске на путу ка чланству у ЕУ.

Истакла је да ће Србија остати поуздан и кредибилан партнер Европске уније и да ће активно учествовати у решавању свих проблема са којима се она суочава, пре свега тероризма и мигрантске кризе.

Јадранка Јоксимовић нагласила је да је чланство у ЕУ стратешки интерес Србије и да су европске интеграције најбољи механизам њеног свеукупног развоја.

Указала је и да се наша држава залаже за принцип по коме поједијначни резултати сваке земље кандидата утичу на брзину приступања Европској унији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи