Вучић захвалан Француској на подршци на путу ка ЕУ

Председник Србије Александар Вучић примио је француског званичника Оливијеа Кадика и том приликом изразио очекивање да ће председник Француске Емануел Макрон наредне године посетити Србију како би заједнички дали подстрек сарадњи двеју земаља.

Француски сенатор је, тим поводом, констатовао да је следећа година, када се обележава стогодишњица завршетка Првог светског рата, прилика не само да се подсети на историјско савезништво двеју земаља, већ и да се да подстицај јачању веза у свим областима.

Вучић и Кадик, који је члан Одбора за спољне послове, одбрану и оружане снаге Сената Француске, сагласили су се да је заједнички интерес двеју земаља да традиционално добре односе прате редован политички дијалог и више заједничких економских пројеката, с обзиром на то да Споразум о стратешком партнерству представља одличну основу за унапређење сарадње.

Председник Србије је изразио захвалност Француској на подршци и помоћи у процесу приступања Европској унији, саопштила је Прес-служба председника Србије. 

Кадик је истакао да Србија постиже одличне економске резултате и тиме постаје привлачнија француским инвеститорима.

Он је нагласио да су за похвалу напори Србије у постизању мира и стабилности у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи