Донација Кине Скупштини Србије од 300.000 долара

Скупштини Србије је уручена донација Кине у виду техничке робе, вредна 300.000 долара, која је најављена приликом овогодишње посете председника Свекинеског народног конгреса Џанга Деђијанга Србији.

Примопредаји донације, која укључује штампаче, рачунаре и другу техничку робу, присуствовали су председница парламента Маја Гојковић и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг.

Гојковћева је захвалила на донацији и навела да ће техничка роба унапредити и модернизовати рад и запослених у Скупштини и посланика.

Амбасадор Кине захвалио је Маји Гојковић што је била сјајан домаћин председнику Свекинеског народног конгреса и делегацији из из Кине.

Та посета је, каже, била успешна, а делегација се у Кину вратила са много позитивних утисака.

Захвалио је Маји Гојковић што придаје велику пажњу развоју пријатељских односа две државе и два парламента, као и медијима на подршци.

Гојковићева крајем новембра у Кини

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић боравиће крајем новембра у Кини, на позив председника Свекинеског националног конгреса Џанга Деђијанга где ће, каже, са домаћинима разговарати о даљим модалитетима конкретне сарадње два парламента.

"Веома сам поносна на чињеницу да је Србија први регионални свеобухватни стратешки партнер Кини, и што су и овакви гестови помоћи доказ челичног пријатељства које гаје наше две државе", рекла је Гојковићева.

Захвалила је Кини што сваки пут мисли на Србију и што подржава наше највеће националне интересе.

"Ми ћемо се трудити, као држава, да вам на исти начин узвратимо", рекла је Гојковићева. 

Подсетила је да је недавна посета председника Свекинеског националног конгреса Србији била веома значајну, успешна и садржајна, и и да је то био још један доказ пријатељства Србије и Кине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи