Линта: Трибунал политички суд, није испунио ниједан циљ

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта, поводом посете представника Хашког трибунала Србији, оценио је да је Трибунал политички суд који је основан, пре свега, да суди Србима и на тај начин оправда велику лаж западних сила да су Срби главни кривци за оружане сукобе на простору бивше Југославије и да су починили највеће злочине.

"Западне силе и Хашки трибунал 27 година игноришу истину да су главни кривци за ратове деведесетих година прошлог века режим Фрање Туђмана, чији је циљ био стварање етнички чисте хрватске државе, режим Алије Изетбеговића чији је циљ био стварање унитарне исламске БиХ и албански сепаратистички покрет чији је циљ био стварање лажне државе Косово без Срба", саопштио је Линта.

Због тога је било могуће, како је навео, да Хашки трибунал донесе скандалозне одлуке којима су, између осталих, ослобођени ратни злочинци Анте Готовина, Насер Орић и Рамуш Харадинај.

"Због тога је било могуће да ратни злочинци Фрањо Туђман и Алија Изетбеговић никада нису завршили у Хагу јер је бивши тужилац Карла дел Понте чекала да умру да би рекла да су тобоже предмет интересовања", сматра Линта.

Он оцењује да због погрешне политике западних сила Хашки трибунал није испунио ниједан од постављених циљева: није омогућио правду за жртве, није казнио починиоце ратних злочина и није допринио помирењу у региону.

"Хашки трибунал је погрешним и лошим одлукама послао антицивилизацијску поруку да је било оправдано етничко чишћење и масовно убијање Срба, да су хрватски, бошњачки и албански ратни злочинци хероји а да српске жртве не заслужују поштовање", навео је Линта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи