Састанак Вучића и Брамерца

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца, који борави у Београду у оквиру припрема редовног шестомесечног извештаја за седницу Савета безбедности УН почетком децембра.

"Разговор председника Вучића и главног тужиоца Брамерца био је отворен и конкретан. Покренуто је шест питања која се односе на сарадњу Републике Србије и Тужилаштва Хашког трибунала, регионалну сарадњу у правосуђу и процесуирање ратних злочина у Србији", наведено је у саопштењу из Председништва.

Констатовано је да је главни тужилац Хашког трибунала задовољан што је Србија испунила део својих обавеза или предузела кораке ради њиховог испуњавања.

Речено је и да ће Србија, иако око неких питања постоје различити ставови, наставити и јачати сарадњу са Тужилаштвом Механизма међународних кривичних трибунала, који ће наследити Хашки трибунал по окончању његовог рада крајем године.

Председник Вучић је истакао да ће Србија подржати сарадњу и рад тужилаца за ратне злочине у региону, а уз подршку Тужилаштва Механизма међународних кривичних трибунала, како би и тиме допринела стабилности и приближавању народа у региону.

Главни тужилац Брамерц је истакао да ће, по престанку рада Тужилаштва Хашког трибунала, а кроз рад тужилаштва Механизма међународних кривичних трибунала, бити одржан континуитет сарадње уз подршку Србији у примени Националне стратегије за процесуирање ратних злочина.

Са Брамерцом се састала и премијерка Ана Брнабић.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи