Дачић захвалио Боковој на успешном вођењу Унеска

На маргинама 39. заседања Генералне конференције Унеска у Паризу, први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић срео се са генералном директорком Унеска Ирином Боковом.

Министар Ивица Дачић захвалио је Ирини Боковој на досадашњем раду и вођењу Организације, на принципијелном поштовању резолуције Савета безбедности УН 1244 у питањима од интереса за нашу страну и на напорима које је уложила на плану заштите и очувања културне баштине у зонама оружаних сукоба.

Похвалио је успешан рад Бокове на челу Организације, упркос чињеници да је скоро све време њеног мандата била суочена са озбиљним финансијским дефицитом у буџету Унеска.

Обострано је истакнуто задовољство успешном сарадњом Србије и Унеска, као и радом у Извршном савету Унеска, где је Србија члан од 2015. године.

Данашњем састанку са генералном директорком Унеска присуствовао је и министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

Ирина Бокова је захвалила на честиткама и истакла да је свих година њеног мандата имала подршку Србије у активностима које су у уставној надлежности Унеска.

Пожелела је успешан рад делегацији Републике Србије на 39. заседању Генералне конференције Унеска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи