Лавров: Притисак на Србију као на Украјину пред Мајдан

Мешање у унутрашња питања Србије представља наставак притисака САД на Београд да направи избор између сарадње са Русијом и Европском унијом, каже министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, преноси "Спутњик".

"Недавно је у Србији боравио заменик државног секретара САД Брајан Хојт Ји, који је рекао да Београд мора да направи избор – или ЕУ или Русија, као да је немогуће имати пријатељске односе и са једном и са другом страном, као и да Америка апсолутно подржава европски избор Србије. Зар то није мешање у унутрашња питања једне земље?", упитао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Наводи се да је он подсетио да су сличне изјаве стизале и из ЕУ 2004. године када се у Кијеву одвијао први "Мајдан".

"Тада је и Украјини речено да мора да направи избор – или са Русијом или са Европом", додао је Лавров.

Подсећа се да је високи званичник Стејт департмента Брајан Хојт Ји изјавио у Београду да земље које желе чланство у ЕУ морају то јасно да покажу.

"Земље које желе да уђу у ЕУ морају јасно да покажу ту одлуку. Не можете седети на две столице, нарочито ако су тако далеко", рекао је Ји.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи