Да ли су нам потребни ванредни парламентарни избори?

Представници владајућих странака оценили су да нема потребе за ванредним парламентарним изборима у Србији, али да их опозиција непрекидно тражи, док су представници две опозиционе странке рекли да не виде смисао њиховог одржавања.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић рекао је у емисији "Упитник" на РТС-у да опозиција ништа није разумела и да зато поново кука и тражи ванредне парламентарне изборе.

"Опозиција опет кука и ништа није разумела, то што су деценију и по спроводили економски катастрофалну политику што је безмало био атентат на Србију. Данас након свега тога политика им се своди на п...ање по гробу председника Србије Александра Вучића. Они мисле да се тако добијају избори", рекао је Ђурић, који је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Ђурић је казао да је СНС спреман за изборе, док како је рекао, то нису - ни лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић, ни лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић, ни лидер покрета Двери Бошко Обрадовић јер не разумеју да се избори не добијају кукањем, већ радом.

Према његовим речима, у Србији с једне стране је присутан рад власти, док се, с друге стране, "Твитер опозиција" бори за личне интересе.

Функционер Социјалдемократске странке (СДС) Марко Ђуришић рекао је да је намера власти у Србији да обесмисли све институције, па и институцију избора.

"Имали смо два пута ванредне парламентарне изборе, па председничке, па сад поново иде прича да опозиција прети и тражи изборе. Такви избори нису фер и поштени, на шта је и ОЕБС указао", рекао је Ђуришић.

Говорећи о предстојећим београдским изборима, Ђуришић је казао да је став СДС да је заједнички наступ опозиционих грађанско европски оријентисаних странака једино решење које иоле има шансу за победу у нефер изборним условима.

"А видећемо да ли ће до тога доћи", рекао је Ђуришић и додао да СДС разговара са свима који су опозиционо грађанско европски оријентисани.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС) Славица Ђукић Дејановић рекла је да сматра да ванредни парламентарни избори никоме не би одговарали јер би само успорили започете активности у које су и грађани ушли, као и да ће одлука о датуму одржавања београдских избора тек бити донета.

Навела је да ће СПС у пуном капацитету учествовати у предизборним активностима у Београду, а да ће тек бити донета одлука о томе да ли ће СПС ићи појединачно на београдске изборе или удружен са СНС-ом.

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је питање о ванредним парламентарним изборима заправо питање о чему би се гласало на тим изборима.

Он је казао и да не би био изненађен чињеницом да буду расписани ванредни парламентарни избори, да прича о њиховом расписивању заједно са редовним београдским изборима представља две паралелне приче које се не могу повезати.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи