Читај ми!

Тракторима блокирали пут код Суботице - тврде да Влада Србије није испунила договорене захтеве

Око 70 чланова Удружења пољопривредника Суботице са 50 трактора у подне су блокирали деоницу "ипсилон" крака на западној обилазници пута око Суботице, од жедничке према биковачкој петљи. Председник суботичког удружења Мирослав Матковић за РТС каже да ће блокада трајати до 14 часова, када ће сат времена бити дозвољен пролаз, а потом ће саобраћај поново бити заустављен од 15 до 18 часова.

Блокадом "ипсилон" крака возила су онемогућена да од граничног прелаза Келебија прођу према ауто-путу Суботица - Нови Сад и обрнуто. 

Пољопривредници су незадовољни односом Владе и ресорног министарства за које кажу да нису испунили већину њихових захтева договорених још прошле године.

У захтевима се тражи измена Закона о акцизама, како би пољопривредници од 1. јануара следеће године сипали гориво на свим пумпама без акцизе, да се исплати субвенција од 17.000 динара за сертификовано семе без правдања рачунима за претходну и ову годину, мораторијум на пољопривредне кредите и уређење робне берзе и тржишта пољопривредних производа уз контролисан увоз млека, меса, јаја и поврћа.

Суботички паори су председнику Владе Србије и министру пољопривреде јутрос упутили писмо са захтевима и роком од 24 сата за одговор.

Председник суботичког удружења Мирослав Матковић за РТС каже да ће блокада "ипсилон" крака трајати до 14 часова, а након једночасовног слободног пролаза возила, деоница западне заобилазнице од жедничке до биковачке петље биће поново заустављен саобраћај од 15 до 18 часова.

Матковић каже да ће се пољопривредници сутра преподне поново окупити у очекивању одговора на њихове захтеве упућених Влади Србије.

Полиција је присутна и регулише саобраћај жедничке и биковачке петље, а пољопривредници кажу да ће пропуштати возила хитне помоћи и друге хитне случајеве.

Пољопривредници из више удружења јуче су се окупили у Новом Саду испред зграде Владе Војводине незадовољни, како наводе, неиспуњеним обећањима државе и стањем у пољопривреди.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи