ПСГ и СНС о хору РТС-а

Покрет слободних грађана оценио је да наступ музичког Хора Радио-телевизије Србије на прослави девете годишњице од оснивања Српске напредне странке у Спортском центру "Ташмајдан" у Београду "представља најочигледнији пример непрофесионалног поступања националног медијског сервиса". Из СНС-а саопштавају да немају ништа против да Хор РТС-а пева српску химну било где и било када, па и на скуповима у организацији председника ПСГ-а Саше Јанковића.

ПСГ је упитао, с обзиром на то да "РТС законске одредбе не сматра обавезујућима", по којој тарифи би Хор РТС-а са својим диригентом пристао да наступа на следећем политичком скупу против изборне крађе који ће Покрет организовати, као и "да ли би тај износ, рецимо, био умањен за већ плаћену ТВ претплату чланова Покрета".

"Покрет слободних грађана осећа дужност да обавести све грађане који уредно плаћају ТВ претплату Радио-телевизији Србије о још једном случају стављања Јавног сервиса у функцију промовисања Српске напредне странке", наводи се у саопштењу.

ПСГ је навео да, према Закону о јавним медијским сервисима, РТС своју делатност треба да обавља у јавном интересу, а што је, како су навели, потпуно у супротности са њиховим ангажовањем на било чијем страначком скупу.

"Последњи пример поистовећивања јавног интереса са интересом владајуће странке је очигледно подсмевање већини грађана Србије који уредно измирују обавезе према РТС-у, а који своје поверење нису указали главном диригенту Александру Вучићу", наводи се у саопштењу ПСГ-а.

Реагујући на саопштење ПСГ-а, из Српске напредне странке су саопштили да немају ништа против да Хор Радио-телевизије Србије пева српску химну било где и било када па ни, како су навели, на скуповима у организацији председника Покрета слободних грађана Саше Јанковића.

СНС је оценио као скандалозно да било ком грађанину Србије, па био то и Јанковић, смета када чује српску химну.

"На Јанковићевим митинзима је немогућа мисија чути од њега и његових следбеника било шта што показује макар мало поштовања према држави Србији и њеним грађанима, већ се чују само и искључиво лажи, увреде, огољена мржња и тапшање на сваку реч када се о Србији говори лоше", наводи се у саопштењу СНС-а.

Српска напредна странка је у суботу, скупом у Спортском центру "Ташмајдан", обележила девет година од оснивања.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи